PES 2018 İncelemesi !

pes 2018 inceleme

PES 2018 İncelemesi 

Konamı elini çabuk tutarak PES 2018'in Trailerını(reviewyayınlamadan görsellerini paylaşmaya başladı bile. Paylaşılan MYCLUB menü yönetimi formasyon ve menajerlik modları ile ilgili görseller kullanıcıları heyecanlandırmış olmalı ki kullanıcılar oyun içi hikaye ve oynanabilirlikle ilgili beklentilerini üst seviyeye çıkarmış durumda. 

Unutulmamalıdır ki Konamı PES serisine EA Sport’un FİFA serisine baktığı pencereden bakmıyor. Konamı futbolu bir zevk ve eğlence oyunu olarak görüyor ki ;oynanabilirlik, oyun motoru ve saha içi hikayesi biraz daha yavan durumda. Şimdi ilk önce görsellikten başlayalım sonrada oyun içindeki beklentilerimizi sıralayalım.

Myclub modunda ciddi iyileştirmeler ve yenilikler yapacaklarını gecen seneki PES 2017 oyununda kısmen izledik. Her ne kadar yetersiz olduğunu görsekte bu sene birkaç sihirli dokunuşla bunu dezavantajı revize edeceklerini düşünüyorum.

Görsellerde Türkiye için dikkat çeken en büyük ayrıntı Galatasaray formasının yer aldığı Extras(Ekstralar) menüsü. Akıllarda iki soru var: Oyunda Spor Toto Süper Lig mi yoksa sadece dört büyükler mi olacak?Aslına bakarsanız Konamı Avrupa pazarında en büyük ilgiyi Türkiye’den görüyor.

Başlıca sebebi Türk oyuncular oyun salonlarında ikili kapışmalarda PES serisini tercih ediyor. İkili kapışmalarda oyuncular için asıl amaç zevk ve eğlence iken gerçekçilik pek de önemli bir konu değil. Bu sebeple dört büyüklerin olması biraz kolaya kaçmak olur. Benim görüşüm Konamı için Spor Toto Süper Lig’in olması Türk Devletlerindeki pazarın da elini kuvvetlendirir.

Menajerlik ve Efsane Ol modunda ciddi değişimler ve daha fazla detaya yer verilecek gibi görünüyor . Konamı eğer doğru şekilde revize ederse Menajerlik ve Efsane Ol modu oyuncuları yaklaşık günlük 10-12 saatlik bir oyun serüveni bekliyor demektir. Ama unutulmamalıdır ki sadece revize etmek yetmez oyun içi hikayesi ve oyun motoru da  mod ile harmanlanmış olmalıdır. Örnek olarak  Konamı öncelikle : kalecileri geliştirmek ,oyunu sahanın geneline yaymak, defanstan çıkarken abuk sabuk mantık dışı pas hataları  ve gerçekte olmayan pres anlayışını düzeltmeli  tamam eğlence ve zevk ön planda olan bir oyundur PES serisi ama PES 2014’den sonra olan seriler oyuncuyu haliyle canından bezdiriyor.

Formasyon ayarlarına fazla müdahale edemeyeceğiz gibi duruyor. Sadece eksik gördüğünüz yerleri iyileştirebilir ve daha fazla taktik, oyun stili yükleyip oyun içinde bunu uygulanmasında oyuncunun zekasına da yer vermeye çalışacağız.

Gel gelelim oyun motoru ve oynanabilirliğe henüz Trailer çıkmadığından fazla yorum yapmak istemiyorum . Oyun motoru olarak Fox Engine’ye devam edecekler  saha ölçeklendirme konusunda ciddi düzeltmeler yapıldı .Birazda saha içi hikayesini kuvvetlendirip oyunu saha geneline yaymayı geliştirmeliler  zevk ve eğlence önemli ama biraz da Nusret vari yemeğin üstüne tuz dökmeli daha lezzetli olması adına dökülecek olan her tuz tanesinde oyun içi saha  ve oyun gerçekçiliği olmalı.

Resmi Pes 2018 Sayfası -----> Ofiical PES 2018 

Yorumlar   

 
0 #1 ENIS 28-05-2017 20:40
PES 2018 NE ZAMAN CIKCAK
Alıntı
 

Yorum ekle

Copyright © 2012 Portikal.Net - Tüm hakları saklıdır.