4 Büyüklerin Şampiyonluk Şansları

Fenerbahçe: Fenerbahçe’nin en büyük avantajlarından birisi şampiyon olan kadrosunu koruması. Zira Caner Erkin ile sözleşme uzatma konusunda bazı sıkıntılar yaşamışlardı. Buna ek olarak Diego bir yeteneği kadrolarına dahil ettiler. Bu sene de Avrupa’da yer almayacak olması da Fenerbahçe’nin artılarından birisi. Buraya kadar Fenerbahçe için her şey yolundaydı , Ersun Yanalın istifasına kadar. Fenerbahçe’de alışık olduğumuz bir durum olsa da takımı etkileyeceği kesin. Her şeye rağmen şampiyonluğun en önemli iki adayından birisi.

Galatasaray: Yine İtalyan bir teknik direktör tercih eden Galatasaray var karşımızda. Büyük bir sürpriz olmazsa yine önceliği defans olacak İtalyan teknik adamın. Transferde önceliği stopere vermelerinden de anlayabiliriz bunu. Geçen sene takımı şampiyonluktan eden önemli faktör gol konusundaki sıkıntılardı. Buna da henüz bir çözüm bulunmuş değil. Şuan ki kadrosu ile de Galatasaray şampiyonluğun en büyük  iki adayından birisi.

Beşiktaş: Kadrosuna yaptığı yerinde transferle ezeli rakipleri ile arasındaki kalite farkını büyük ölçüde kapatmayı başardı. Gündemlerinde de  kaliteli bir 10 numara transferleri var. Şampiyonlar ligi ön eleme turundaki  ve daha sonrasında soma yararına yapılan turnuvadaki   futbolları lig için ümit verici. Şampiyonluk şansı diğer iki rakibinden biraz daha az da olsa sonuna kadar yarışın içinde kalacaklardır.

Trabzonspor: Değişim rüzgarları çok sert bir şekilde esiyor Trabzonspor’da. Karadeniz fırtınası öncelikle Halilhodzic ile anlaşarak çok doğru bir tercih yaptı. Oyunu iyi okuyabilen bir teknik adam. Yaptığı transferlerle de açık açık bu sene şampiyonluğa bende adayım mesajını rakiplerine verdi. Ama en büyük sorunları birbirleri ile ilk defa bir arada oynayacak olun futbolcuların takıma ve şehre uyum sorununu ne kadar kısa sürede atlatacağı.

Toparlayacak olursak son zamanların en çekişmeli şampiyonluk yarışlarından biri olacak gibi duruyor.

Burak Ordu

Yorum ekle

Copyright © 2012 Portikal.Net - Tüm hakları saklıdır.