Kara Kartal'ın Uçuş Rotası

BJK DEMBA BA transferiyle adını tüm Türkiye ve Avrupa'ya duyurdu. Sadece BJK taraftarı değil tüm taraftarlar bu transferde heyecan içindeydi. İsim ve kariyer gerçekten büyüktü. Mourinho'nun kaprisleri olmasa bu fiyatlara böyle bir kaliteyi almak hayaldi. Herkesin aklında acaba takıma uyum sağlar mı, iyi oynar mı, para için mi geldi, sakat mı gibi sorular hakimdi. Fakat benim onun hakkındaki görüşüm ilk hava limanında indiği anda o suratındaki saf ifadesi direk güven sağladı. Yüzündeki ifade resmen sevgilisinden yeni ayrılmış yeni bir aşka aç bir kişiyi andırıyordu. Evet bu aşk BeşiktAŞ'K tı.
Belki konuşması erken ama Feyenoord Maçında çıktı sahneye kafalardaki tüm soru işaretlerini giderdi. İyi bir oyun sergiledi. Sonuç olarak Feyenoord engelini aştı. Kuralar çekilmeden önce B. Leverkusen ya da Zenit çıkmasını istemiştim açıkçası. Hadi Porto da olabilirdi. Fakat hiç dillendirilmeyen Arsenal çıktı. Evet kuranın en güçlü takımı Arsenal çıkmıştı. Kulüp tarihi olsun şampiyonlar ligindeki tecrübesi olsun kadro kalitesi olsun; bunlar yetmezmiş gibi bir de çok önemli 3 transfer takviyesi daha gerçekleştirdiler. Evet göz korkutabilir fakat kartallar yüksekten uçar. BJK zoru sever. Hepimizin beynine kazınmıştır Chealse maçı. BJK'nin potansiyeli var. Bu zorlu virajı da geçebilir.
BJK'nin kadrosuna bakıldığında eksik ya da yetersiz mevki olarak en çok göze çarpan oyun kurucu mevki ve sağ bek sıkıntısı. Son Feyenoord maçında asıl mevkisi orta alan olan Necip bu durumu özetlemekte. Elindeki sağ bek Serdar yetersiz. Biliç bunu yönetime bağıra bağıra göstermek için Necip'i o mevkide oynatıyor.
Gökhan Töre ve Demba Ba transferi gerçekten gerekli bir transferdi. oyun kurucu ve sağ bekte alındığında bu takımın tadından yenmez. Beşiktaş gerçekten oynadığı oyunla aç bir takım olduğunu gösteriyor. Feyenoord maçında gol yedikten sonraki hali; hırçınlığı o istekliliği resmen maçı söküp aldılar.
Gelelim maçın favorisi Arsenal'a. Arsen Wenger Dünya kupası şampiyon kadroda bulunan Mesut, Mertesacker ve Podolski yi ilk lig maçında oynatmaya bileceğini açıkladı. Belki de İstanbul da oynanacak ilk maça kadar form tutamazlar. Bu bir artı olabilir. Fakat geniş bir kadrosu olduğundan bu oyuncuların yerini rahatlıkla doldurabilir. Diğer bir yandan yeni yapılan transferlerin adaptasyon süreci uzun sürebilir. Form grafiklerini eskisi gibi yakalayamayabilirler. Sonuçta farklı bir örgüt iklimi. Bunlar hep Beşiktaş'ın yararına olabilecek şeyler.
Geçelim Beşiktaş'ın maç taktiğine. Arsenal oyuncularına tek tek önlem almak mümkün değil. Zaten hangi birini tutacaksın. Burada önemli olan takım oyunu, yardımlaşma, maçtan kopmama. En ufak dalgınlık pahalıya patlayabilir. Burada Biliç'e çok görev düşüyor. Her bir oyuncusunu diri tutmalı, motivasyon üst seviyede olmalı. Sahaya diziliş olarak Feyenoord karşısındaki diziliş iyidi üç attık takımın kimyasını bozmayayım yine böyle çıkarayım derse Biliç; geçmiş olsun kimya yı yüksek tutayım derken diğer derslerden çakıp okulda kalır maazallah.
Gönül ister tabi çata çat maç yapmak iki forvetle karşısına çıkmak ama geride açık veriyor Beşiktaş. İlk maç İstanbul da olacağı için gol yememek çok önemli. Bunun içinde duran toplar ve kontra ataklarla rakibe saldırmak çok önemli. Onun dışında rakibi ısırmalı gerekirse yıldırmalı sarı kart görmeden sert agresif oynamalı. Bu şekilde oynarsa gol yemeden bir gol bulursa turu Londra ekibinin sağasına taşıyarak şampıyonlar ligi biletini kapmaya bir adım daha yaklaşmış olur.
Hem bakıldığında Beşiktaş'ın kadrosunda İngiltere ligi tecrübesi olan Oğuzhan gibi Gökhan Töre gibi ve Demba Ba gibi oyuncularıda mevcut. İnanıyorum ki Beşiktaş eksiklerini giderdiğinde Arsenal'i elemesi olası mümkün görünmektedir. Takım zaten şuan mental açıdan formunun zirvesinde gerek Feyenoord maçları olsun gerek son oynadığı FB, Chealse maçı olsun kendilerine öz güvenleri yüksek. Zaten başarıya aç bir takım eğer Arsenal'i elerlerse kimse tutamaz Beşiktaş'ı.

Muhtemel 11:
                                   Tolga Zengin
yeni sağ bek  Pedro Franco   Ersan Gülüm    İsmail

                         Veli Kavlak      Atiba Hutchinson
Gökhan Töre        Yeni oyun kurucu        Olcay Şahan
                                ya da Oğuzhan

                                  Demba Ba

Arda Toğram Yazdı

Yorum ekle

Copyright © 2012 Portikal.Net - Tüm hakları saklıdır.